perjantai 10. helmikuuta 2012

VOPR - vakavasti otettava poniratsastaja osa1

Sarjan muita osia ovat:
-VOKR-vakavasti otettava kouluratsastaja
-VOER-vakavasti otettava esteratsastaja
-VOSR-vakavasti otettava shettisratsastaja
-VOTR-vakavasti otettava tuntiratsastaja


Vakavasti Otettava PoniRatsastaja on laaja käsite. Siihen kuuluvat VOPPR-vakavasti otettava puskaponiratsastaja, sekä VOKPR-vakavasti otettava kilpaponiratsastaja.


Aloitetaan ensin VOPPR:sta. VOPPR on yleensä normaali keskivertoperheeseen syntynyt tyttö. Aitoja VOPPR poikia löytyy 1/100. Minäkin tiedän vain yhden VOPPR-pojan. 
VOPPR on Hööksin, sekä Horzen kanta-asiakas, joka pitää merkkivaatteita turhina. (Salaisesti VOPPR toivoo kuitenkin saavansa merkkivaatteita.) VOPPR:t tykkäävät käyttää ns.kopioita. He kuitenkin aina sanovat, että "Se mikä sopii on paras."
Lisäksi aina kun Horzelle tai Hööksille tulee uusi kuvasto, VOPPR tekee siitä _aina_ analyysin blogiinsa. Olette varmaan huomanneet, että suurin osa netin blogeista on VOPPR:eiden tai wnb-VOPPR:eiden pitämiä. VOPPR:n blogin keskiverto lukijamäärä on 0-50, mutta poikkeuksiakin löytyy.
VOPPR on yleensä myös ylittänyt "poni-iän" eli on yli 16-vuotias, mutta muutamia junior-VOPPR:eitakin löytyy. VOPPR:t suosivat myös luonnollista hevosten käsittelyä ja ratsastelevatkin usein pellolla ilman suitsia ja satulaa. Jos ilman suitsia poni ei tottele, niin mennään riimulla. Oikeita kuolaimettomia suitsia ei ole.
Jotkut VOPPR:t saattavat n.2vuodessa käydä harjoitus- tai seurakisoissa hyppäämässä max.80cm-luokkia. Koulukisoissa mennään yleensä pelkkä Helppo C.
VOPPR ostaa siis kaikki vaatteensa Hööksistä, Horzesta, sekä joistain tavarataloista esim. Tokmannilta tai Prismasta. Joskus VOPPR kehtaa käyttää tallilla myös ei ratsastusvarustemerkkisiä vaatteita, ihan normaaleista vaatekaupoista ostettuja.
VOPPR:ien housut ovat yleensä ruskeat ja ruudulliset, mutta tietenkin kaikki Hööksin ja Horzen käyvät.
Hauska piirre joissain VOPPR:eissa on se, että joskus heiltä saattaa löytyä pieni merkkiasuste esim. Roecklin hanskat tai Kingslandin pipo. Siinä menee kuitenkin tiukka raja VOPPR:n merkkivarusteiden käyttämisessä.
Saappaina, jos VOPPR:lla ensinnäkään on saappaita, on käytössä Hööksin nämä tai Horzelta nämä. Yleisimmissä tapauksissa VOPPR:lla on kuitenkin pelkät ratsastuskengät ja joskus niihin saappaanvarret (joita käytetään vain kisoissa). Useissa tilanteissa VOPPR ei käytä ratsastuskenkiä lainkaan. Ratsastussukkina Horze, sekä jotkut normit markettisukat.
Kypärä on se mikä päähän sopii ja yleisimmin Hööksistä tai Horzelta. VOPPR:eiden suosikkikypärä Hööksiltä on tämä ja Horzelta tämä. Jos VOPPR haluaa olla kuitenkin villi ja rajoja rikkova kypärää valitessa, hänen valintansa on tämä.
Hanskoina toimii Hööksin mitkä tahansa tai Tokmannnin puuvillahanskat. Jotkut käyttävät myös Polluxista tulleita.


Merkkejä joita VOPPR voi käyttää:
-Hööksin merkit
-Horze
-Börjes
-Markettituotteet
-Ei ratsastusvaruste-merkkiset




VOPPR:n vaatteet:
-Horze One4all-klubitakki 41.00€
-Horze TipToe-sukat 5.50€
-Horze Grand Prix DuraCheck-polvipaikkahousut 54.60€
-Horze ratsastussaappaat nauhoilla 239.00€
-CRW ratsastushanskat 3.50€
-CRW ratsastuskypärä Active 48.90€
Yhteensä 392.50€


VOPPR:n poni on VOPP-vakavasti otettava puskaponi.
VOPP on ylipainoa hipova laiskan pulskea poni. Kaikki värit käyvät, mutta esimerkiksi täysin valkoinen varsinkin, on VOPPR-piireissä erittäin suosittu söpöytensä vuoksi. VOPP on mieluusti yli 15-vuotias, jo elämää nähnyt, mutta "elämänsä kunnossa" oleva poni. Aito VOPP ei ole koskaan yli 140cm korkea.
Yleensä VOPP:lle kerätään jotain tiettyä väriä esim. vaaleanpunaista ja niinpä sen kaikki varusteet ovat samaa väriä. Kaikki riimut, harjat ym. ostetaan Hööksiltä.


Rotuvaihtoehtoja ovat esim:
-suomenpienhevonen
-kaikki welsh-sektiot
-russ-poni
-pikkuponiristeytykset


Satula on aina käytettynä ostettu ja se on yleissatula, eikä se ole maksanut 200€ enempää. Myöskään satulan merkkiä ei ole tiedossa.  VOPP:eilla on poikkeuksia lukuunottamatta aina mustat nahkavarusteet.
Suurin osa VOPP:n satulahuovista on Hööksistä, muutama on Horzelta. Jos yhtäkään huopaa ei ole Hööksiltä, kyseessä ei ole aito VOPP.
Suitset ovat ylläripylläri myös Hööksistä. Mitä pienempi poni, sitä suuremmalla todennäköisyydellä suitset ovat meksikolaiset.
Kuolaimina on joko nivelet tai olympiat, Hööksistä tietenkin. Joissain harvinaisissa tapauksissa on näkynyt myös kolmipaloja.
Suojat ovat Horzelta, koska suojien värin pitää olla ponin muihin varusteihin sopiva. Pinkit, limenvihreät tai siniset suojat vain sallittuja. VOPP:lla ei voi olla mustia tai ruskeita suojia. Välillä VOPP:lle kelpaa myös Horzen pintelit.


Merkkejä joita VOPP voi käyttää:
-Höksin merkit
-Horze
-Börjes
-Markettituotteet




VOPP:n varusteet
-Horze takajalan hivutussuojat 12.00€'
-Horze etujalan jännesuojat 18.00€
-Hööks yleisneliöhuopa Joker 28.00€
-Hööks ponisuitset 30.00€
-Ponisatula Claridge House 169.50€
-Kumitutit 1.88€
Yhteensä  259.40€


Suht vakavasti otettavia puskaponiratsastajia:
http://maaraii.blogspot.com
http://kouluponi.blogspot.com/
http://rulleponi.blogspot.com/
http://murujamila.blogspot.com/

17 kommenttia:

  1. Voi hyvänen aika, tunnistin itseni aivan täysin. :D essinponiblogi.blogspot.com

    Hauska ja viihdyttävä blogi, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Hah! Pääsin sitten puskaponiratsastajien listaan. Itse luokittelisin itseni ja Muru ponin VOPPR ja VOKRP välimaastoon, mutta käyhän se näinkin. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa... Taidat sittenkin olla wnb-VOPPR. Anteeksi erehdys! :/

      Poista
    2. En mä sitä. Ihan hyvä mun on tuolla olla! (: Luin koko tekstin uudestaan vähän humoristisemmalla kannalla, ja oikeastaan suurin osa täsmää. Ponikin on welsh ja valkoinen ja toi kypärä juttukin täsmää :'D

      Poista
  3. Voi ei tunnistin kyllä itseni tuosta :D

    VastaaPoista
  4. Haha nauroin vedet silmissä :'D Kaikki kuvaukset ihan Vakavasti Otettavaa PuskaPonia myöten osuivat nappiin... Voi ei :D

    VastaaPoista
  5. Hauska blogi :D aloin lukemaan.

    VastaaPoista
  6. Höh! :D Oi miksi me ei halpoine varusteinemme tähän ihan 100% osuttukaan.. Ei meillä hööksin huopia ole ja satuloista kahden merkitkin on tiedossa (ja yksi niistä on jopa estesatula, ohhoh! :D) Ilmeisesti wnb-VOPPR ja wnb-VOPPeja ollaan :p

    VastaaPoista
  7. Murulla ei muuten ollut _yhtään_ hööksin huopaa, mutta nyt sekin asia on korjattu: :"D

    VastaaPoista
  8. heihei mein satula on uus ja oli kallis!! ja poniini ei ole laiskanpulskea yli 15v :< mut hauska teksti muuten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! No nää jutut onkin tässä vähän kärjistetysti :D

      Poista
  9. hahha ihan sika hyvä tää !=DD täydellinen kopio musta ja mun ponista =DD

    VastaaPoista
  10. eikä tää sopii suurimmaksi osaksi liian hyvin muhun ja entiseen vuokraponiin (15v welsh-tamma, vaaleansiniset & -vihreät suojat mm. löytyy) :D horze on paras + hanskat roeckl..

    VastaaPoista
  11. Ei oo totta kaikki täsmäs melkei :D ponina toimii welsh jolla pinkit horzen suojat ja horzen pintelitki löytyy. Ja toi kypärä :D!

    Amfitriteandme.blogspot.com

    VastaaPoista